Wycieczki

SMACZNE – ZIELONE

IMG_20190408_082448

8 kwietnia pojechaliśmy do Punktu „G”astronomicznego w Pszczynie, by tam w ramach realizacji naszego projektu „Kolorowe wędrówki po zdrowie” posmakować zielonego jedzenia. Kolor ten wiąże się z wiosną i dlatego taki temat warsztatów gastronomicznych. Podczas nich ozdabialiśmy różnymi dodatkami spożywczymi (serek mascarpone, owoce, konfitura) szpinakowe ciasto. Wyobraźcie sobie, że było pyszne! A szpinak, choć nie każdemu smakuje, w cieście był bardzo smaczny. Takie zdrowe ciasto polecamy każdemu.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Potem każdy samodzielnie wykonał lemoniadę w dowolnym smaku. Niektórzy z nas wymieszali kilka różnych smaków, a efekt końcowy był znakomity. Byli tacy, którzy wypili nawet kilka szklanek lemoniady.

Po degustacji był czas na łamigłówki, zagadki i zabawy plastyczne.

Dodaj komentarz